Când priveşti imaginile de mai sus primul lucru care îţi trece prin cap e că ar fi modificate de vreun priceput plin de imaginaţie în Photoshop. GREŞIT! Totul este cât se poate de real. Râul Mississippi şi Golful Mexic sunt ca uleiul şi apa sau ca soarele şi luna. Practic, cele două ape nu îşi dau mâna niciodată.

Despre un colos precum râul Mississippi (este al doilea ca mărime din Statele Unite ale Americii) ai crede că nu ar putea avea probleme la final de drum. Ei bine, chiar la vărsarea în Golful Mexic ia naştere unul dintre cele mai frumoase fenomene ale naturii: cele două ape se întâlnesc, dar nu se întrepătrund.

Unii cârcotaşi, însă, spun că doar vizual amestecul nu se poate percepe, pentru că debitul de apă dulce este imens, și constant. Ar fi vorba doar de densitatea diferită, ale celor două cantități imense de apă, care se întâlnesc. Practic, apa sărată e mai grea, apa dulce, mai ușoară.

Aşadar, cele două lichide, se amestecă, dar nu instantaneu, iar diferența de culoare face ca vizibilitatea liniei de întâlnire să fie mult mai pronunțată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here